• Een vruchtbare bodem

  Ik had zo’n ervaring de afgelopen weken die je stil zet bij wat er toe doet in het leven. Voor een onderzoek naar ‘iets’ in mijn buik had ik meerdere onderzoeken gehad. Bij onderzoek nummer 2 zei de arts: ‘We zien iets zitten, waarschijnlijk een cyste, maar laten we voor de zekerheid bloedonderzoek doen om te kijken of het goedaardig…

  Read more
  1 comments
  7 likes
 • Hoe houd je het thuis gezellig? Een review

  Terecht schreef iemand in een comment op Insta bij een post over dit boek: ‘Ik ben er van afgestapt dat het altijd gezellig moet zijn thuis.’ Punt gemaakt. De titel zou je het idee kunnen geven dat het gaat om dingen glad strijken, onder de mantel der liefde bedekken; als het maar gezellig blijft. Toch dekt dat niet de lading.…

  Read more
  0 comments
  3 likes
 • Straf versus Bijsturing

  Straf! Ik zal wel een autoriteitsprobleem hebben maar ik krijg altijd spontaan jeuk van dat woord. Ik vind God en straf ook een lastige combinatie: Hij heeft ons vergeven, de straf op de zonde weg gedaan, dus straft hij ons toch niet meer? Maar vanochtend las ik volgens mijn Bijbelleesplan Hebreeen 12: 5-6. En daar kwam ik dat woord toch…

  Read more
  0 comments
  4 likes
 • Doe ik het goed genoeg?

    Ik geef regelmatig een opvoedavond over Hemelse Huizen en dit voorjaar mag ik bij een gemeente twee hele zaterdagen een cursus geven. We behandelen de 10 omgevingen van Hemelse Huizen, en hoe ouders de opvoeding van hun kinderen vanuit Bijbelse basis kunnen vormgeven. Twee zaterdagen waarvan ik de eerste al weer achter de rug heb en de tweede nu…

  Read more
  0 comments
  3 likes
 • Hoe gevuld te worden door de Heilige Geest als je je leeg voelt

  Als ik eerlijk ben, is er altijd wel iets wat mijn aandacht vraagt. Sommige van deze dingen zijn goed en waardevol, zoals mensen om me heen en mijn werk, maar sommige dingen zuigen energie op en geven daarvoor niets terug. Soms is er één grote, voor de hand liggende crisis die we kunnen aanwijzen en de schuld kunnen geven voor…

  Read more
  0 comments
  12 likes
 • Uit de bubble – Frank Mulder over Verantwoordelijkheid

  Geloofsopvoeding is niet het inprenten van bepaalde morele maatstaven, maar het oefenen van wat het betekent om met God te wandelen, om Gods koninkrijk te zoeken. Als je kinderen hebt, vindt dat plaats in verschillende omgevingen, zegt Michelle Anthony, in verschillende domeinen van het leven. Een daarvan is verantwoordelijkheid. Volgens Anthony hoort het bij het leven in Gods koninkrijk dat…

  Read more
  0 comments
  7 likes