• Straf versus Bijsturing

  Straf! Ik zal wel een autoriteitsprobleem hebben maar ik krijg altijd spontaan jeuk van dat woord. Ik vind God en straf ook een lastige combinatie: Hij heeft ons vergeven, de straf op de zonde weg gedaan, dus straft hij ons toch niet meer? Maar vanochtend las ik volgens mijn Bijbelleesplan Hebreeen 12: 5-6. En daar kwam ik dat woord toch…

  Read more
  0 comments
  3 likes
 • Doe ik het goed genoeg?

    Ik geef regelmatig een opvoedavond over Hemelse Huizen en dit voorjaar mag ik bij een gemeente twee hele zaterdagen een cursus geven. We behandelen de 10 omgevingen van Hemelse Huizen, en hoe ouders de opvoeding van hun kinderen vanuit Bijbelse basis kunnen vormgeven. Twee zaterdagen waarvan ik de eerste al weer achter de rug heb en de tweede nu…

  Read more
  0 comments
  3 likes
 • Hoe gevuld te worden door de Heilige Geest als je je leeg voelt

  Als ik eerlijk ben, is er altijd wel iets wat mijn aandacht vraagt. Sommige van deze dingen zijn goed en waardevol, zoals mensen om me heen en mijn werk, maar sommige dingen zuigen energie op en geven daarvoor niets terug. Soms is er één grote, voor de hand liggende crisis die we kunnen aanwijzen en de schuld kunnen geven voor…

  Read more
  0 comments
  10 likes
 • Uit de bubble – Frank Mulder over Verantwoordelijkheid

  Geloofsopvoeding is niet het inprenten van bepaalde morele maatstaven, maar het oefenen van wat het betekent om met God te wandelen, om Gods koninkrijk te zoeken. Als je kinderen hebt, vindt dat plaats in verschillende omgevingen, zegt Michelle Anthony, in verschillende domeinen van het leven. Een daarvan is verantwoordelijkheid. Volgens Anthony hoort het bij het leven in Gods koninkrijk dat…

  Read more
  0 comments
  6 likes
 • Liefde laten zien – Erkenning

  “Ik houd van je.” We kunnen het misschien niet vaak genoeg zeggen tegen onze kinderen maar liefde en respect kun je ook op andere manieren aan je kinderen laten zien. Ik ging in gesprek over de omgeving ‘Liefde en Respect’ met Jeanette Sonneveld, kindercoach en eigenaar van praktijk De Boomhut. Jeanette geeft individuele begeleiding aan kinderen tussen 6-12 jaar en…

  Read more
  0 comments
  6 likes
 • Gespreksstof – vragen over opvoeding voor hem en haar

  Samen met je partner in gesprek over opvoeding op een positieve en ontspannen manier? Download de vragenlijsten en vul allebei je lijst in. Deel je antwoorden en ontdek wat de ander drijft, wat de ander aan jou waardeert en hoe je elkaar kunt ondersteunen. Klik hier voor de vragenlijsten  

  Read more
  0 comments
  9 likes