Het boek

og:binnenwerk

Welke invloed heb ik als ouder op het geloof van mijn kinderen? Hoe kan het geloof doorgegeven worden van generatie op generatie, ook in deze tijd? Uit onderzoek van Het Sociaal Cultureel Planbureau blijkt dat geloofsgewoonten in het gezin en zichtbare persoonlijke doorleefdheid van het geloof van de ouders van doorslaggevend belang zijn voor het leren geloven van een kind.

Hemelse Huizen is een praktisch-theologisch boek dat gaat over opvoeden vanuit Bijbelse waarden. De schrijfster laat zien hoe je als ouder bewust kan bijdragen aan een opvoedomgeving waar God doorheen kan werken.

Het boek is geschreven door Michelle Anthony (theoloog en hoofd van YouthMin Academy) De schrijfster weet op een unieke manier de boodschap van het Evangelie te verwerken in de opvoeding: gedrag is een bijproduct van een vernieuwd hart. Een hart vormt zich door een omgeving van voorleven en genadevolle bijsturing, met waarden als dienstbaarheid, verantwoordelijkheid, liefde en respect. Deze en nog 6 andere gebieden werkt de Amerikaanse uit met aansprekende voorbeelden uit haar eigen leven. De lezer krijgt hiermee een verfrissend zicht op de eigen positie; het hangt niet allemaal van jou af, maar je kan wel verschil maken als ouder en je rol pakken in de vorming van een weerbaar en praktisch geloof bij je kinderen!

Recensies

‘Hemelse Huizen is een boek dat mij veel nieuwe inzichten gaf. Een heel simpel voorbeeld is bijvoorbeeld dat het goed is voor kinderen om Bijbelverhalen in het grote perspectief van de bijbel te kennen. Dan leren ze het Grote Verhaal van Gods woord kennen. Het boek bood mij een hernieuwde bezinning op wat voor moeder ik wil zijn en wat God van mij en mijn moederschap vraagt.’

Joanneke Wiersma van Power to the Mama’s. Lees de volledige recensie op: https://powertothemamas.nl/boekrecensie-hemelse-huizen

Over ons

Hemelse Huizen is de Nederlandse vertaling van Spiritual Parenting van Michelle Anthony.

Het boek is vertaald en uitgegeven door Christine Langeraar van NoShow Media en in samenwerking met Griëtte Vonck van Vonck Communicatie op de markt gebracht.

Nieuwsbrief

Schrijf je in en blijf op de hoogte!