Hoe gevuld te worden door de Heilige Geest als je je leeg voelt

Als ik eerlijk ben, is er altijd wel iets wat mijn aandacht vraagt. Sommige van deze dingen zijn goed en waardevol, zoals mensen om me heen en mijn werk, maar sommige dingen zuigen energie op en geven daarvoor niets terug. Soms is er één grote, voor de hand liggende crisis die we kunnen aanwijzen en de schuld kunnen geven voor onze vermoeidheid, maar vaak is het slechts een berg van kleine dingen die langzaam maar zeker ons vlak en uitgeput doen voelen. Ik denk dat er veel van ons moeders zijn die worstelen met deze leegte zonder dat anderen het zien. Misschien komt het doordat we zijn vergeten wie we mogen zijn in Gods ogen; dat we aangenomen dochters van de Allerhoogste Koning zijn. Waarom is dit? En, nog belangrijker, hoe kunnen we onszelf en elkaar weer van leegte naar overvloed helpen?

Hoe weer gevuld te worden door de Heilige Geest?

Ik heb mezelf deze vragen de laatste tijd veel gevraagd, en wat rond blijft cirkelen als een speurende vogel boven mijn hoofd is deze zin: “Vul de bron.” Vul. De. Bron.

Ik ben van taak naar taak, van persoon naar persoon, van activiteit naar activiteit gerend. Ik ben niet gestopt om weer bij te tanken. En ik word een vreselijke versie van mezelf wanneer dit het geval is.

Ik kan geen voluit liefhebbend, creatief en gastvrij iemand zijn als ik vergeet wie ik zelf ben als geliefd dochter van God.

De auteur Julia Cameron schreef een boek genaamd ‘The Artist’s Way for Parents’. Dit boek heeft me geholpen om te zien hoe ik weer opgeladen kan worden. Ze begint haar boek door recht op de crux van het ouderschap in te gaan: zelfzorg – of liever ons gebrek daaraan. In wezen begint ze haar boek door ouders te vragen gul naar zichzelf te zijn.

Door haar woorden breekt ze de onoverwinnelijke, angstaanjagende ‘Berg van Zelfzorg’ af en focust ze op de haalbare stapjes.Ik kan zo ver van mezelf af komen in een poging om “GENOEG” te zijn voor anderen, maar ze herinnert me eraan 15 minuten te nemen en eens alleen een ommetje te maken. Geen kinderen die meedoen. Geen telefoons. Niets dan ik en God. Goh, hoe vaak doe ik dat? (Antwoord: bijna nooit.) En toch, als ik dat doe, ontdek ik dat het wonderen doet voor mijn ziel. God herinnert me eraan dat ik de Zijne ben en gewoon mag ‘zijn’.Er zijn meer dingen die ik kan doen – kleine dingen, toegankelijke dingen die de kracht hebben om mijn bron te vullen. Deze maand hoop ik er meer van te doen. Waarom? Omdat ik geen voluit liefhebbend, creatief en gastvrij iemand kan zijn als ik vergeet wie ik ben als dochter van God. Misschien voel je jezelf een beetje uitgeput, alsof je geen greintje vriendelijkheid meer over hebt om te geven. Het kan zijn dat jij, net als ik, het gevoel hebt dat elk beetje goedheid en plezier en vreugde opgebruikt is en dat de bron heel, heel leeg is. Ik ken dat gevoel. En het is oke. Omdat er goed nieuws is: de bron kan weer worden bijgevuld. En het kost echt niet veel. Geef jezelf vandaag 15 minuten, slechts 15 minuten vrijgevig voor jou en jou alleen. Ga wandelen. Neem een bad. Verstop je in de slaapkamer met de deur gesloten en lees een hoofdstuk van een boek. Geen onderbrekingen. Gewoon vriendelijkheid – voor een uitverkoren dochter van God.

Proost op het vullen van de bron!

 

S.C.

0 comments
12 likes
Prev post: Uit de bubble – Frank Mulder over VerantwoordelijkheidNext post: Doe ik het goed genoeg?

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recensies

‘Hemelse Huizen is een boek dat mij veel nieuwe inzichten gaf. Een heel simpel voorbeeld is bijvoorbeeld dat het goed is voor kinderen om Bijbelverhalen in het grote perspectief van de bijbel te kennen. Dan leren ze het Grote Verhaal van Gods woord kennen. Het boek bood mij een hernieuwde bezinning op wat voor moeder ik wil zijn en wat God van mij en mijn moederschap vraagt.’

Joanneke Wiersma van Power to the Mama’s. Lees de volledige recensie op: https://powertothemamas.nl/boekrecensie-hemelse-huizen

Over ons

Hemelse Huizen is de Nederlandse vertaling van Spiritual Parenting van Michelle Anthony.

Het boek is vertaald en uitgegeven door Christine Langeraar van NoShow Media en in samenwerking met Griëtte Vonck van Vonck Communicatie op de markt gebracht.

Nieuwsbrief

Schrijf je in en blijf op de hoogte!